Raznolik i ekskluzivan program
0

Serije CSI i CSI New York od jeseni na TV1

Sponzorisani članak
Programski i menadžerski tim TV1 i Mreže je u jeku priprema za novu jesenju programsku šemu i kako najavljuju program će biti raznolik i ekskluzivan. Poseban akcenat stavljen je na serijski i filmski program. Premijerno za tržište BiH kupljene su dvije posljednje sezone američke krimi serije CSI i CSI New York.

Tim forenzičkih znanstvenika koji otkrivaju okolnosti iza tajanstvenih i neobičnih smrtnih slučajeva i drugih zločina sadržaj je popularne krimi serije CSI koja danas čini jedan od glavnih elemenata popularne kulture svijeta, te čiji su uticaji poznati i pod nazivom CSI efekt.

Njen tvorac je Anthony E. Zuiker, glavni producent Jerry Bruckheimer, a naslovne uloge povjerene su Laurenceu Fishburneu, Marg Helgenbergeru i George Eadsu. "Nagrada publike International Television“ dodjeljena joj je tri puta. Posljednja 11 sezona, snimljena prošle godine, premijerno starta na jesen u programu TV1 i Mreže i biće u emitovanju jednom sedmično.

Gledatelje u novoj šemi očekuju i nastavci posljednje, sedme sezone serije CSI New York, istoimenog autora. Iako se na malim ekranima pojavila kao kriminalistička drama inspirisana prvobitnom "CSI" serijom, "CSI NY" vrlo brzo se pokazala jednako atraktivnom i tržišno posebnom.

Koristeći najmoderniju tehnologiju u praćenju i analiziranju tragova, ekipa na čelu s Macom Taylorom, riješit će brojne zločine i uhvatiti mnoge kriminalce. Uloge krim istraživača u ovom ostvarenju povjerene su Garyu Siniseu, Melini Kanakaredes, Carmini Giovinazzo, Anni Belknap, Hillu Harperu i Eddiju Cahillu.

Popularnost ovih serija, koje su spin- off izdanja popularne serije CSI Miami, koja se prva pojavila na malim ekranima, pokrenula je lavinu produkcije sličnih tv serija koje su s vremenom postale novi forenzički podžanr.