Film/TV
2

Serija Sulejman Veličanstveni na OBN se bliži kraju emitiranja 3. sezone

Popularna turska serija Sulejman Veličanstveni koja se emitira na OBN televiziji, bliži se kraju emitiranja 3. sezone. Posljednje nastavke aktualne sezone od ponedjeljka 13.1.2014. možete pratiti svaki dan,od ponedjeljka do nedjelje, u poznatom terminu u 21 sati.

Serija Sulejman Veličanstveni svjetski je fenomen koji iza sebe ima milijune obožavatelja i kojemu se čak klanjaju i američki i britanski producenti, razmišljajući da osmisle vlastite obrade i time pokupe dio uspjeha vrijednog više od 100 miliona eura godišnje. Zahvaljujući njoj, Halit Ergenç i Meryem Uzerli u glavnim ulogama danas su svjetski poznati glumci.

Tako je u matičnoj zemlji, Turskoj, 3. sezona oborila sve rekorde gledanosti s udjelom gledanosti od 38 posto, dok ni kod nas situacija nije drugačija. Da je serija osvojila srca naših gledatelja pokazuje informacija da je u Bosni i Hercegovini 3. sezonu imala prosječni udjel gledanosti od 20 posto. Dok pratimo zadnje nastavke 3. sezone donosimo vam neke zanimljivosti o glumcima iz serije:

Ahmet Filiz (kalfa Nigar) živjela tri godine u Švedskoj zbog rata na području bivše Jugoslavije. U Švedskoj je nastavila pohađati osnovnu školu ali na turskom jeziku jer nije postojala škola na makedonskom. Nakon završene osnovne škole, četrnaestogodišnja Filiz se upisala u Medicinsku školu jer je bila jedina škola na turskom jeziku.

Okan Yalabik (Ibrahim-paša) iskoristio je mogućnost oslobađanja odlaska u vojsku muškarcima starijim od 30 godina, ali pod uvjetom da državi uplati 15 hiljada eura. Ovu mogućnost iskoristile su brojne turske estradne zvijezde, ali su paparazzi najviše pažnje posvetili upravo Okanu kojeg su oblijetali dok je donosio potvrdu o uplati u zgradu turske vlade.

Selma Ergec (Hatidže) učila kolegu Okana Yalabika svirati violinu. Naime, Selma je diplomirala na njemačkoj Glazbenoj akademiji, te bez imalo problema zna svirati još dva glazbena instrumenta – trubu i klavir.

Nebahat Cehre (sultanova majka) jedva dočekala kraj svoje uloge u Sulejmanu Veličanstvenom jer je nakon sedam uzastopnih godina rada napokon otišla na godišnji odmor koji je trajao pola godine. U jednom se intervjuu našalila na račun svog lika komentirajući kako je odgojila malu vojsku djece u haremu, te da je imala osjećaj da vladarica harema nikada neće umrijeti, barem dok je obožavatelja serije.

Fanovi Meryem Uzerli (Hurem) iznenadili su svojeg idola donirajući u njeno ime veću sumu novaca Fondaciji za djecu koja boluju od leukemije. Obožavatelji su joj poslali uokvirenu potvrdu donacije s vrlo emotivnom posvetom koju ona čuva u svojem domu.