Novo na TV Pink
0

Serija 'Krv nije voda' Envera Puške

Sarajevo-x.com
Krajem septembra TV Pink BH počet će da emituje domaću seriju "Krv nije voda ", bh. reditelja i scenariste Envera Puške. U toku je snimanje prvih epizoda na nekoliko lokacija u Sarajevu.

TV Pink BH je otkupio prava emitovnja za područje Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Producentska kuća Solid State Productions već je uradila pilot epizodu u HIGH DEFINITION formatu, sa dvije SONY CineAlta HDW F-900 kamere, što predstavlja produkcijski novitet na tržištu BiH i regionu, a radi se o najvišem kvalitetu produkcije.

“Drago mi je da sarađujemo sa Enverom Puškom kojeg cijenim kao umjetnika i scenaristu. Serija 'Krv nije voda' na jedan drugačiji, pozitivniji i nestereotipan način prikazuje Bosance i Hercegovce, te je i to je bio jedan od razloga što smo otkupili prava na emitovanje“, kazala je Lajla Torlak, glavna i odgovorna urednica TV Pink BH.

Za potrebe snimanja serije, Puška je angažovao kvalitetnu glumačku ekipu koju čine: Dragan Jovičić, Rade Čolović, Rijad Ljutović, Mario Drmač, Marija Omaljev, Dijana Jovičić, glumica iz Beograda, te mlada glumica iz Sarajeva Aida Bukva.

Autor je predvidio da u seriju uvede i glumce iz regiona kako se projekat bude razvijao.

“Ovo je moja prva serija. Riječ je o žanru drama-komedija . Ja sam vezan za prijeratne serije i volio bih da postoji taj edukativni dio u našim serijama. Težnja mi je da serija 'Krv nije voda' upravo djeluje edukativno, ali i da ima taj dio koji će nasmijati publiku. Malo prebrzo živimo, rascjepkali smo se kao država, po duši, i hoću da pokažem sve mane cjepakanja i sve prednosti razumijevanja među ljudima u ovoj seriji“, kazao je Puška.

Inače, Puška je do sada radio i kao scenarsit u filmu "Go West“, "Duhovi Sarajeva“, te kao scenarsist i režiser u filmu "Ritam života“.