Velika produkcija
0

Serija "Dva smo svijeta različita" uskoro na malim ekranima

Sarajevo-x.com
TV serija "Dva smo svijeta različita" prva je velika produkcija TV1 u oblasti igranog programa u BiH i trenutno najveći je projekat ove vrste u BiH.

Serija je zajednički koproducentski projekat TV1 sa najgledanijom komercijalnom televizijom u regionu – Novom TV iz Hrvatske, dok je partner u projektu i producentska kuća "NIRA“ iz Beograda.

Humoristični igrani serijal "Dva smo svijeta različita“, reditelja Elmira Jukića, baziran je na sukobu selo-grad u postratnoj i tranzijskoj BiH.

Na humorističan način tretira životne situacije zasigurno vrlo prepoznatljive publici u BiH ali i u čitavom regionu. Glavnu ulogu igra trenutno najpoznatiji bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, dok se u drugim glavnim i sporednim uloga pojavljuje čitava galerija naših i regionalnih glumačkih zvijezda, poput Jasne Ornele Beri, Tanje Šojić, Ivana Bekjareva, Roberta Krajinovića, Arme Tanović Branković.

Glavni junak serije Fadil Opančić je priprosti i ambiciozni seljak kojeg njegova politička partija prebaci u grad kako bi se sakrila tragove o njihovoj korupcijskoj aferi sa motokultivatorima.

Njegov novi posao u Sarajevu je upravnik pozorišta. Tu se sudara Josipom Gospodnetićem, dosadašnjim upravnikm, starim Sarajlijom i pripadnikom građanskog sloja u gradu. Njiov sukob čini okosnicu seriju ali će se u njoj na humorističan način prelamati i drugi sukobi i životne situacije koje će zasigurno biti vrlo prepoznatljive publici u BiH ali i u čitavom regionu.

Scenarista je Adnan Kapetanović, a autor naslovne muzičke špice je Dino Šaran. Izvršnu produkciju serije potpisuje FIST iz Sarajeva.

U prvoj sezoni ovog serijala snima se 14 epizoda, a emitiranje je planirano u drugoj polovini marta ove godine u programu TV1.