Dodjela Emmyja
0

Serija "30 Rock" dobila 7 nagrada

Sarajevo-x.com
Na sinoćnjoj dodjeli nagrada Emmy, u Los Angelesu, apsolutni pobjednici bili su dramska serija "Mad Men" i sitcom "30 Rock".

"Mad Men" je prva dramska serija neke kablovske televizije koja je dobila Emmyja - najprestižniju američku nagradu za televizijska ostvarenja. Serija o njujorškoj reklamnoj agenciji smještena je u 60-e godine prošlog vijeka.

Humoristička "serija o seriji", "30 Rock", dobila je čak sedam nagrada Emmy, uključujući i onu za najbolju humorističku seriju.

Glavni glumci iz ove komične serije, Alec Baldwin i Tina Fey dobili su dva Emmyja. Baldwin za najboljeg komičara, a Fey za najbolju žensku ulogu u komediji.

Karizmatična Glen Close je za svoju ulogu advokatice u seriji "Damages" također dobila Emmyja za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji.

Najboljom miniserijom proglašena je historijska serija "John Adams" o istoimenom američkom predsjedniku.

Emmyja za najbolji televizijski film dobio je film "Recount".

Nagradu za najbolju mušku ulogu u dramskoj seriji dobio je glumac Bryan Cranston za ulogu smrtno bolesnog nastavnika u "Braking Bad".

Nagrade za najbolje sporedne uloge u dramskim serijama dobili su glumci Željko Ivanek ("Damages") i Dianne West ("In Treatment"), a za sporedne uloge u humorističkim serijama Emmyje su dobili Jeremy Piven ("Entourage") i Jean Smart ("Samantha Who").