Saradnja sa Liamom Neesonom
0

Šerbedžija glumi Albanca u borbi protiv agenta CIA-e

Sarajevo-x.com
Rade Šerbedžija
Rade Šerbedžija
Poznati glumac Rade Šerbedžija ima pune ruke posla. Samo što je održao dva uspješna koncerta u Beogradu, otputovao je u Pariz, gdje polako privodi kraju snimanje nastavka filma "Oteta" s Liamom Neesonom u glavnoj ulozi.

"Film je uglavnom sniman u Istanbulu, jer se najveći dio radnje tog trilera tamo i dešava. Igram Murada, čovjeka koji se sveti zbog ubistva svoga sina, kojeg je ubio Brian (Liam) u prvom dijelu filma. Kao što je poznato, rijetko gledam filmove, tako da nisam gledao prvi dio ovog trilera, ali se nadam da će ovaj drugi dio biti još bolji i napetiji. Moja uloga je fantastična, i moj i Liamov lik su zapravo glavne role u ovom ostvarenju", otkriva Šerbedžija za srbijanski list Blic.

Iako je Šerbedžija godinama dobar prijatelj s Neesonom, ovo je prvi put da zajedno snimaju film. "Mi smo bliski prijatelji preko familije Redgrave. Posebno sam bio dobar prijatelj s njegovom pokojnom suprugom Natashom Richardson, tako da smo se non-stop posjećivali i družili. Sada sam prvi put dobio priliku da igram zajedno s njim i da uživam u tome. On je zaista jedan od najvećih filmskih glumaca s kojima sam sarađivao. Briljantan filmski umjetnik, vrlo iskren i pošten čovjek", ističe Rade.

Drugi dio filma "Oteta" snimaju po scenariju Luca Bessona, a u režiji Oliviera Megatona. U akcionom trileru, čija se radnja odvija u Istanbulu, Šerbedžija igra Albanca Murada, oca mladića kojeg je ubio penzionisani agent CIA-e (Liam Neeson) nakon otmice njegove kćerke. U nastavku je težište priče na njihovom obračunu, jer će Murad pokušati da se osveti otmicom agenta CIA-e i njegove supruge, a njih će pokušati spasiti njihova ćerka. Premijera filma zakazana je 5. oktobra u Americi, a producenti očekuju da će ponoviti uspjeh prvog dijela filma koji je 2009. godine bio jedan od najvećih filmskih hitova sa zaradom od 226 miliona dolara.