Pierce Brosnan
0

Sean Connery je jedini James Bond

Sarajevo-x.com
Hollywoodski glumac Pierce Brosnan je nedavno priznao kako je Sean Connery njegov omiljeni James Bond. Slavni irski glumac, koji glumi i u novom mjuziklu Mamma Mia!, u intervjuu za britanske novine Mirror je kazao: "Za mene postoji samo jedan Bond i to je Sean, Iako je Daniel (Craig) prokleto fantastičan".

"Jako sam uzbuđen zbog novog nastavka. Nisam dugo razgovarao s Danom, ali uskoro ćemo se sastati i porazgovarati o novom filmu", dodao je Brosnan.

Još je kazao kako je zbog popularnosti Bond filmova glumcima jako teško izgraditi uspješnu karijeru nakon napuštanja uloge britanskog tajnog agenta.

"Jednom kada pristanete na takvu kultnu ulogu, vi zaista postajete Bond. Označeni ste i postajete broj, a ja nisam broj, već slobodan čovjek. Kad prestanete biti Bond morate dobro razmisliti kako dalje napredovati u karijeri. Imao sam priliku promatrati kako kroz to sve prolazi Sean Connery", otkrio je Brosnan muke svakog agenta 007.

Najnoviji film o najpoznatijem tajnom agentu na svijetu "Quantum Of Solace" u kinima će se početi prikazivati krajem oktobra.