Američki box-office
0

"Saw 3D" na vrhu sa 24,2 miliona dolara

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kanadski studio "Lionsgate" ostvario je prvo mjesto na ovosedmičnom američkom box-officeu sa filmom "Saw 3D", koji je debitirao sa 24,2 miliona zarađenih dolara. Inače, riječ je o završnom nastavku serije o krvavom teroru, koji je ostvario 10 miliona dolara više u odnosu na prethodni nastavak, "Saw VI", javio je AP.

"Prošle godine, puno ljudi je reklo: 'OK, to je to. Završite s tim'. Sljedeće sedmice bili smo vrlo razočarani i razmišljali o tome šta da učinimo kako bismo oživjeli našu priču. Tako smo došli na ideju da snimimo 3D verziju kao posljednje poglavlje" rekao je David Spitz, voditelj distribucije "Lionsgatea".

I isplatilo se, iako je "Saw 3D" donio skromniji iznos u odnosu na prethodna poglavlja serijala, čiji su drugi, treći, četvrti i peti dio ostvarivali iznad 30 miliona dolara u prvim vikendima prikazivanja.

"Paramountov" film "Paranormal Actvitiy 2" pao je na drugo mjesto nakon što je prošle sedmice bio na vrhu sa zarađenih 40,7 miliona dolara. Ukupno je ovaj film dosad zaradio 65,7 miliona dolara. Analitičar box-officea, Paul Dergarabedian, istakao je kako su sad druge vrste horor filmova u modi, te, po njemu, pad "Paramountovog" horora nije neočekivan.

Akcijska komedija "Red", studija "Summit Entertainment", i dalje se drži dobro. Ovog puta je na trećem mjestu sa 10,8 miliona dolara, a ukupno je zaradila 58,9 miliona dolara.

Prvih deset:

  1. "Saw 3D" 24,2 miliona dolara
  2. "Paranormal Activity 2", 16,5
  1. "Red", 10,8
  2. "Jackass 3D", 8,4
  3. "Hereafter", 6,3
  4. "Secretariat", 5,1
  5. "The Social Network", 4,7
  6. "Life as We Know It", 4
  7. "The Town", 2
  8. "Conviction", 1,8 miliona dolara.