Dodijeljene Zlatne maline
0

Sandra Bullock: "Vaša odluka mi je uništila karijeru"

Sarajevo-x.com
Dan prije svečane dodjele Oscara u Los Angelesu su po 30. put dodijeljene Zlatne maline, a nesretna dobitnica je bila Sandra Bullock dok je tri maline dobio film "Transformers: Revenge Of The Fallen“ i to za najgori film, najgoreg reditelja i najgori scenarij.

Sandra Bullock je zlatnu Malinu dobila za ulogu u filmu "All About Steve“, a holivudska zvijezda je lično došla po tu nagradu i uz to podijelila i DVD-e tog filma.

"Doći ću i iduće godine ako mi obećate da ćete pogledati film i razmotriti da li je to stvarno bila najgora interpretacija. Hvala vam što ste uništili moju karijeru tako lošom odlukom“, kazala je kroz smijeh slavna glumica prisutnima u Barnsdall Theateru u Los Angelesu.

Sandra Bullock je, inače, ove godine nominirana za Oscara za ulogu u filmu "The Blind Side", te je na dodjeli Zlatne maline prokomentarisala tu nominaciju tvrdeći kako je posve sigurna da zlatni kipić neće otići u njene ruke.

"Ja neću pobijediti. Devet od deset puta sam pogodila ko će osvojiti Oscara tako da već sada znam ko će odnijeti nagradu. Neću vam reći ko je to, ali sam sigurna da sam u pravu“, kazala je Bullock.

Tri Zlatne maline odnio je film "Transformers: Revenge of the Fallen", za koji je žiri kazao da je glup, predug i pretežak.

Također, dodijeljene su nagrade i za najgora ostvarenja decenije, a nimalo laskavu nagradu odnio je film "Battlefield Earth“. Najgori glumac decenije je Eddie Murphy, a najgora glumica decenije Paris Hilton.

Dobitnike je putem pošte izabralo 657 glasača iz SAD-a i 19 zemalja svijeta.