Film/TV
0

Sam Mendes pregovara o režiranju još jednog filma o Jamesu Bondu

Klix.ba
Sam Mendes
Sam Mendes
Reditelj Sam Mendes nastavio je pregovore sa producentima o režiranju još jednog filma o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu.

Reditelj filma "Skyfall" isprva je sebe, zbog teatarskih obaveza, isključio iz opcije, ali sada razmišlja da ipak prihvati angažman. Kako piše Deadline, do promjene je došlo nakon što su producenti Michael G. Wilson i Barbara Broccoli izrazili spremnost da odgode produkciju dok on ne bude slobodan. "Skyfall", 23. film u franšizi o agentu 007, zaradio je više od 1,1 milijarde dolara.

Film je proglašen najboljim britanskim filmom na dodjeli Bafta nagrada, a također je i film sa najvećom zaradom u historiji britanskog box officea.

Mendesov mjuzikl "Charlie and the Chocolate Factory" je trenutno u fazi pregleda, nakon čega ga očekuje rad na "Kralju Learu" u londonskom National Theatreu.

U opciji za naredni film o Bondu bili su i Ang Lee, Christopher Nolan, Nicolas Winding Refn i još neki poznati reditelji.

Posljednji filmadžija koji je snimao uzastopne filmove o Bondu bio je John Glen, koji je snimio pet filmova od 1981. do 1989. godine.