Film/TV
0

Russel Crowe – novi šerif u gradu

Sarajevo-x.com
Universal Pictures je uspio dobiti prava za snimanje filma o temi legende o Robinu Hoodu, gdje će Russell Crowe glumiti šerifa od Nottinghama.

Scenarij je izgrađen na priči o šerifu koji istražuje niz ubistava za koje je optužen Robin Hood.

Projekat su pokrenuli Ethan Reiff i Cyrus Voris, tvorci serije "Sleeper Cell", a producent je kompanija Imagine Entertainment.

„Najveća snaga scenarija je u jednostavnoj ideji da se ispriča priča o Robinu Hoodu, ali tako da šerif bude pozitivna ličnost“, izjavio je Reiff.

Za autorska prava natjecale su se filmske kompanije Universal, Warner Bros, New Line Cinema, Regency, DreamWorks i Columbia, a ovo je definitivno jedan od najvećih filmskih ugovora posljednjih godina. Reiff i Voris će inkasirati milionski iznos, a izvori navode da će Crow za ulogu dobiti 20 miliona dolara i 20 posto od zarade filma.

Ridley Scott, Bryan Singer i Sam Raimi se navode kao potencijalni redatelji filma, a studio želi da film uđe u produkciju do kraja godine.

Ovo je samo jedan u nizu velikih poslova za Universal u zadnje vrijeme, jer su prošle sedmice osigurali prava za snimanje filma prema članku iz New York Timesa o grupi izbjeglica koji se bave nogometom. U oktobru prošle godine, Universal je platio čak 42,5 miliona dolara za vlasništvo nad narednim filmom Sache Barona Cohena, koji će uslijediti nakon velikog uspjeha filma „Borat“.