Film/TV
0

VIDEO / Ruska špijunka kao zvijezda parodije

Sarajevo-x.com
Anna Champan (Foto: Reuters)
Anna Champan (Foto: Reuters)
Nekadašnja ruska špijunka Anna Chapman dolazak nove godine obilježila je glumeći u parodiji u kojoj Rusima poručuje da nikad ne skrivaju svoju ljubav.

Ljepotica, koja se bavila i poslom erotičnog modela i politikom, od ekstradicije iz Sjedinjenih Američkih Država postala je jako tražena, a ovo joj je prvi put da glumi u kratkom filmu.

Film je prikazala državna televizija Kanal 1 u okviru novogodišnjeg programa, a Chapman je glumila samu sebe. Prikazan je njen susret sa Maximom Isayevim, izmišljenim herojem legendarne sovjetske serije "17 trenutaka proljeća."

U filmovima i romanu Isayev radi pod krinkom u nacističkoj Njemačkoj, i to pod imenom Stirlitz. On je svojevrsni odgovor Rusa na Jamesa Bonda, a vjeruje se da je omiljeni lik i ruskog premijera Vladimira Putina.

Trominutni film prikazao je Stirlitza kako sjedi u kafiću, u kojem svira romantična muzika, a onda se pojavljuje Capman i sjeda za sto u blizini koketirajući dok sipa čaj. On joj zbog svoje sramežljivosti ne prilazi, a ona na kraju naciji poručuje da svoju ljubav nikada ne trebaju kriti.