Film/TV
7

Romantična komedija "Savršeni plan" stiže u Cinema City

Klix.ba
U prošloj sedmici posjetioci Cinema Cityja su mogli uživati u izvrsnom filmskom ostvarenju "Argo", koji donosi istinitu i uzbudljivu priču o agentu CIA-e. Dok su najmlađi posjetitelji mogli uživati gledajući film "Pet legendi" (Raise of the Guardians) u 3D-u.

U novoj filmskoj sedmici od 6. decembra u Cinema Cityju pogledajte film "Ubij ih nježno" (Killing Them Softly). Glavna uloga u filmu koji je svoju svjetsku premijeru imao u takmičarskom programu Cannes Film Festivala pripala je Bradu Pittu, a pridružuju mu se legende akcije poput Rayja Liotte i Jamesa Gandolfinija. Priča je smještena u New Orleans, a prati Jackieja Cogana, profesionalnog utjerivača dugova, dok istražuje pljačku koja se dogodila za vrijeme igre pokera s visokim ulozima u organizaciji mafije.

Autori filmskih hitova "Intouchables" i "Heartbreaker" na velika platna donose neodoljivu romantičnu komediju "Savršeni plan" (Un Plan Parfait). Diane Kruger, lijepa i mlada žena, zaljubljena je u svog dečka s kojim uskoro ide pred oltar. Sreći ne bi bilo kraja da baš svim ženama u njenoj porodici nije propao prvi brak. Diane ne želi riskirati, pa se upušta u neobičnu avanturu.

A oni koji su više zainteresirani za crni humor mogu pogledati film Miroslava Momčilovića "Smrt čovjeka na Balkanu". Povod za tragikomičan razvoj događaja u filmu je samoubistvo usamljenog kompozitora pred web-kamerom svog računara. Privučeni zvukom pucnja u stan dolaze komšije, koje provode vrijeme u stanu čekujući da stignu hitna pomoć i policija. Evociraju uspomene na pokojnika, sažalijevaju ga, "dižu u nebesa" njegovu muziku, iako sve vrijeme ne mogu da se sjete njegovog imena. Događaji poprimaju drugi tok nakon što shvate da je kamera na računaru uključena i da ih sve vrijeme snima.

Ususret Djeda Mrazu Cinema City je ove godine pripremio Novogodišnju filmsku priču uz dodjelu paketića te obogatio svoju ponudu kako bi najmlađi posjetitelji mogli uistinu uživati u novogodišnjoj atmosferi.

Više informacija za dodjelu paketića, sadržaju i terminima možete dobiti od 10.12. na brojeve telefona 033/567-279 ili 033/567-288.

Za sve upite vezane za prikazivanje filma ili neku od usluga iz naše ponude možete poslati mail na [email protected] ili pozvati broj telefona 033/567-288.