Film/TV
0

Romansa "Prije ponoći" u bh. kinima od 25. augusta

Una film, zastupnik United International Pictures (UIP) za teritoriju Bosne i Hercegovine, na repertoar domaćih kino dvorana od 29. augusta donosi hit Open Air programa 19. SFF-a, romansu "Prije ponoći" ("Before Midnight").

U pitanju je treći nastavak popularnog romantičnog serijala koji je započeo originalnim filmom "Prije svitanja" iz davne 1995. godine, u kojem su prvi put na velikom ekranu predstavljeni glavni protagonisti serijala Celine i Jesse.

Njihove ljubavne avanture osvojile su srca žena širom svijeta, a nakon nastavka "Prije sumraka" iz 2004. godine, završetak ove bezvremenske ljubavne priče dolazi u filmu koji ponovo realizuje ista autorska ekipa.

Tu su reditelj Richard Linklater te glavni glumci, Ethan Hawke, junak klasika "Velika očekivanja", i francuska ljepotica Julie Delpy, koje je sarajevska publika već upoznala na velikom ekranu u jednoj od noći Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Ovaj put srećemo Jesseja i Celine devet godina kasnije u Grčkoj. Prošlo je skoro dvije decenije od njihovog upoznavanja u vozu za Beč. Šta će jedan par koji je u dugoj vezi raditi u divnom hotelu osim da odbaci sve brige, odgovornosti i odjeću i baci se na vođenje ljubavi? Ali Jesseja i Celine će realnost omesti u tome: problemi s djecom, poslom, ambicije, razočaranja, usponi i padovi ljubavne veze, napori koje iziskuje odnos koji se produbljuje i razvija. Njihova idilična noć će ih testirati na neočekivan način.

U distribuciji Una filma naslov "Prije ponoći" kreće sa projekcijama u multipleksima Palas Banja Luka i FC Ekran Zenica od 29. augusta dok će se na repertoaru multipleksa Cinema City u Sarajevu naći od 12. septembra.

Već naredne sedmice, od 05. septembra, na repertoar kino dvorana Una film donosi nastavak kultnog stripovskog ostvarenja "Fajter 2" (Kick-Ass 2) koji se prije nekoliko sedmica počeo prikazivati na američkim kino blagajnama.