Švicarska
0

Roman Polanski novi film završava u kućnom pritvoru

Sarajevo-x.com
Roman Polanski završava montažu svog posljednjeg filma 'Duh' u kućnom pritvoru u svojoj kućici u Švicarskoj, okružen prijateljima i rodbinom, bombardiran telefonskim pozivima podrške, izjavio je francuski filozof Bernard Henry-Levy za švicarski list Le Matin Dimanche.

Levy, inače prijatelj poznatog režisera, rekao je da je posjetio Polanskog u njegovoj luksuznoj kućici u švicarskom Gstaadu prije 10 dana i vidio da je on jak kao stijena, da radi i da je pun povjerenja, iako je njegova porodica zabrinuta zbog zahtjeva da bude izručen Americi.

'U stvari, to je impresivno. On je u procesu završetka montaže na daljinu svoga sljedećeg filma, koji će biti u zvaničnoj selekciji narednog Berlinskog festivala', izjavio je Levy.

On je dodao da je imao priliku večerati sa Polanskim i da je on privilegovan da se može zabavljati kod kuće nakon što je 4.decembra prebačen u kućni pritvor, gdje je već sada proveo 60 dana.

Polanski mora nositi elektronsku narukvicu radi kontrole njegovog kretanja, ali može primati goste unutar ili van njegove kuće, raditi na svome filmu, praviti telefonske pozive ili slati e-mailove u mjeri u kojoj on želi.

'Telefon ne prestaje zvoniti, poruke podrške stalno dolaze posebno od njegovih švicarskih prijatelja', izjavio je Levy.