Bogatiji za 300.000 eura
0

Rom iz Podgorice pobjednik talijanskog "Velikog brata"

SRNA
Ferdi Bariša, Rom iz Podgorice, pobjednik je televizijskog reality showa "Veliki brat" u Italiji, gdje je kao nagradu dobio ček na 300.000 eura.

Nakon 99 dana provedenih u kući, Rom (21) je stekao slavu, a tek će uslijediti honorari od reklamnih spotova i ugovor o izdavanju kalendara za 2010. godinu.

Čitav spektakl mjesecima je direktno prenosio Medijasetov "Kanal 5", čiji je vlasnik italijanski premijer Silvio Berlusconi.

Ferdi Beriša "osvojio" je Apenine izuzetnim ponašanjem i jednostavnošću tokom svih 99 dana "Velikog brata", a plijenio je srdačnošću i otvorenošću. Posebno je Italijanima bio interesantan njegov kratki, ali uzbudljivi životni put, koji je, često uz suze, ispričao pred kamerama.

Porodica Beriša živjela je u izuzetnom siromaštvu u predgrađu Podgorice. Brak njegovih roditelja se raspao jer je otac često tukao majku.

Prije desetak godina, otac alkoholičar uspio je da se sa dječakom Ferdijem, tajnim kanalima dokopa juga Italije. Sina je u Napulju i Brindiziju tjerao da krade i prosi, a kada je Ferdi to počeo da odbija, redovno ga je tukao da bi ga ubrzo i napustio.

Brigu o dječaku preuzeo je očev prijatelj, takođe Rom, pa je Ferdi ubrzo naučio da čita i piše italijanski jezik, a prije par godina završio je školu za kuhara, čak se i zaposlio.

Slučajnost je htjela da se prijavi za serijal "Veliki brat", bude odabran u konkurenciji od čak 10.000 učesnika, te da sinoć trijumfuje u fantastičnom spektaklu kakav samo Italijani znaju da pripreme.

Ferdi je obećao da će dobijenim novcem pomoći majku i sestru.