Film/TV
0

Roger Moore dobio svoju zvijezdu

Sarajevo-x.com
Roger Moore i supruga Christina Tholstrup
Roger Moore i supruga Christina Tholstrup
Britanski glumac Roger Moore, najpoznatiji po ulozi Jamesa Bonda, konačno je dobio svoju zvijezdu na Hollywood Walk of Fame.

69-godišnji filmski veteran u četvrtak je, uz mnoštvo prijatelja i članova porodice, otkrio svoju zvijezdu na Hollywood Boulevardu.

Moore je snimio čak sedam filmova o britanskom agentu 007, počevši sa "Live and Let Die" 1973. godine. Od Jamesa Bonda Moore se oprostio dvanaest godina kasnije u filmu "A View to a Kill". Na svečanoj ceremoniji britanski glumac je odao počast i mnoštvu žena koje je "morao" poljubiti u filmskim adaptacijama romana Iana Fleminga.

"Nažalost, morao sam se oprostiti od Jamesa Bonda, jer su djevojke bile sve mlađe ili sam ja sve više stario", izjavio je Moore.

Nakon što je napustio jednu od najpoznatijih filmskih franšiza, Moore je učestvovao u još nekoliko filmskih projekata. Također je prikupljao novčana sredstva za UNICEF u nerazvijenim zemljama, te mu je britanska vlada 1999. godine uručila posebnu nagradu "Commander of the British Empire". 2003. godine je postao i vitez zahvaljujući predanom radu za UNICEF.

Pored Rogera Moorea, Pierce Brosnan je jedini "James Bond" sa filmskog platna koji dobio zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih.