"The Winter Soldier"
9

Robert Redford u pregovorima za nastavak "Captain Americe"

Klix.ba
Čuveni glumac Robert Redford trenutno pregovara sa kompanijom Marvel o ulozi u njihovom nadolazećem stripovskom spektaklu "Captain America: The Winter Soldier". Redford bi trebao glumiti jednog od šefova agencije S.H.I.E.L.D.

Vijest da će se Redford pojaviti u jednom stripovskom filmu je prilično iznenađujuća, budući da je glumac bio prilično izbirljiv u proteklih 10 godina.

Od 2003., Redford je glumio u samo četiri filma, od kojih je pola i režirao ("Lions for Lambs" i "The Company You Keep"), a njegov naredni film trebala bi biti drama "All Is Lost".

"Mislim da dosta ljudi misli da više ne glumim. Dobro, jesam otišao i radio druge stvari i nisam imao baš previše vremena. Previše ruku treba stisnuti i previše je sponzora kojima treba zahvaliti. Nije mi bilo baš ugodno, budući da me je to odmaklo od onoga što volim, a to je gluma", rekao je Redford za Esquire.

Što se tiče filma "Captain America: The Winter Soldier", svoje uloge u njemu već su potvrdili Chris Evans, Anthony Mackie, Scarlett Johansson i Samuel L. Jackson, a u kinima bi se trebao pojaviti 4. aprila 2014.