Film/TV
0

Robert Downey Jr ponovo u ulozi Iron Mana već 2010. godine

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hollywoodski glumac Robert Downey Jr pristao je glumiti i u nastavku filmske adaptacije stripa o Iron Manu, koji bi se u kino dvoranama širom svijeta trebao pojaviti već 2010. godine, saopćeno je iz Marvel Studiosa.

Prva filmska avantura o poznatom strip junaku premijerno je prikazana prošle sedmice, a u samo prva tri dana prikazivanja u SAD-u i Kanadi prodane su kino ulaznice u vrijednosti od 98,6 miliona dolara.

Zahvaljujući odličnom uspjehu ovog filma, producentska kuća Marvel Studios odlučila je snimiti još niz novih filmova baziranih na drugim strip junacima poput Thora, Captain America i The Avengersa.

"Divno je vidjeti rasprodane kino ulaznice za koje znate da su kupili obožavatelji stripova i ljudi koji nikada ranije nisu čitali strip o Iron Manu. Za odličan uspjeh ovog filma najviše je zaslužan Robert Downey Jr", kazao je za BBC Kevin Feige, direktor produkcije u kompaniji Marvel Studios.

Downey Jr u filmu "Iron Man" glumi bogataša koji izumi hi-tech borbeno odijelo koje ga transformiše u superjunaka, a slavna glumica Gwyneth Paltrow pojavljuje se u ulozi njegove lične asistentice.

Glavna uloga u filmu "Iron Man"predstavlja Downeyjev uspješan povratak na filmsko platno, budući da su njegove stalne borbe sa ovisnošću o drogama, posljednjih nekoliko godina, značajno uzdrmale njegovu karijeru.