"Iron Man 3"
0

Robert Downey Jr.: Dosadila mi je uloga Tonyja Starka

Klix.ba
Situacija u vezi sa novim Marvelovim filmom o Iron Manu se sve više zahuktava. Svakodnevno se objavljuju novi plakati, a iščekuje se i novi trailer. Međutim, glavna zvijezda filma, Robert Downey Jr., u intervjuu za Empire Magazine kaže kako je možda vrijeme da ga neko zamijeni.

U posljednjem printanom izdanju Empire Magazinea, Downey je pričao o ulozi koju ima još od filma "Iron Man“ iz 2008. godine, i kvalitetu njegovog posla od tada.

"Recimo samo da je jedina stvar od koje sam ja ikada odustao imala tragove kandži na sebi", odgovorio je Downey Jr. na pitanje da li će se vratiti u ulogu Tonyja Starka nakon "Iron Mana 3". Uloga mu se definitivno sviđa, ali nije siguran da li će to moći raditi vječno.

"Došlo je do malog zakrčenja duše. Prvi put kada sam glumio Tonyja učinio sam to najbolje što sam mogao. Izvinjavam se, ali osjećanje ka Tonyju sada je - kako održati takvo nešto? Nisam glup, volim igrati igru, volim kompaniju, volim lik, a poslovna strana svega? Nisam previše izbirljiv ni u vezi s tim", izjavio je Downey Jr. za Empire.

Posljednjih godina nije ni imao previše drugih uloga pored Tonyja Starka. O mogućoj promjeni glavnog glumca kaže da bi to vjerovatno bila najbolja moguća stvar za njega. "Znate, ego... Ali, ponekad ego jednostavno mora biti srušen. Ja publiku shvatam veoma ozbiljno, osjećam se loše kada vidim da ljudi snimaju filmove, a komentar publike je 'Nemojte to više raditi'. Ne želim ostati u ulozi duže nego što sam dobrodošao", rekao je Downey Jr.

Njegov ugovor sa Marvelom ističe nakon "Iron Mana 3", što ostavlja prostora za pregovore o nastavku "Avengersa". Ipak, Marvelov predsjednik produkcije Kevin Feige malo je zabrinuo fanove kada je rekao da će Tony nastaviti dalje i da "Avengers 2“ već ima određen datum premijere. Tony, a ne Robert.