Filmski festival u Dohi
0

Robert de Niro uručio nagradu palestinskom i katarskom filmu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Američki glumac Robert De Niro je u nedjelju navečer uručio "nagradu publike" jednom palestinskom filmu i jednom katarskom dokumentarcu prilikom zatvaranja prvog "Doha Tribeca film festivala".

"Granate i mirha" palestinske rediteljke Najwe Najjar dobio je nagradu publike i 50.000 dolara za najbolji arapski film, javio je AFP.

Palestinska glumica Hiam Abbas igra ulogu palestinske žene rastrgane između vjernosti suprugu kojeg su zatvorili Izraelci i privlačnosti njenog učitelja plesa.

"Tim Katar", dokumentarac britanske rediteljke Liz Mermin o ekipi adolescenata koji sudjeluju u jednoj međunarodnoj debati, dobio je nagradu publike za najbolji dokumentarni film i također 50.000 dolara.

Festival Tribeca, koji je kreirao Robert De Niro kako bi obnovio kulturni život na Manhattanu poslije terorističkih napada u New Yorku 2001. godine, organizira ovaj festival zajedno s katarskim vlastima.

U zvaničnoj selekciji festivala koji je otvoren u četvrtak navečer, prikazan je 31 film, od kojih je 11 s Bliskog istoka.