Premijera u Londonu
0

Rio Ferdinand i Ashley Cole koproducenti filma

Totalsport
Zvjezdani dvojac engleskog nogometa, Rio Ferdinand i Ashley Cole, prisustvovali su u četvrtak premijeri britanskog filma gangsterske tematike “Dead Man Running”, čiju su produkciju i pomogli.

Premijera je održana u londonskom Leicester Squareu, domu britanskih filmskih premijera, po čijem se crvenom tepihu nogometni dvojac prošetao zajedno s glumačkom postavom filma.

Branič Manchester Uniteda, 30-godišnji Ferdinand, finansijski je potpomogao film u kojem ulogu nosi Tamer Hassan, prijatelj iz djetinjstva iz četvrti Peckham u južnom dijelu Londona. Učinio je to uz uslov da se na filmu osigura rad za petnaest hendikepiranih mladih osoba koje pomaže kroz svoju fondaciju “Rio Ferdinand Live the Dream”.

  • Omogućiti im posao bila mi je najvažnija stvar u trenucima kada sam pregovarao s direktorom filma. Upitao sam ga može li njima dati priliku, a sada će oni biti uključeni i u buduće projekte, pa je to situacija u kojoj nema gubitnika - objasnio je Ferdinand.

  • Nikada nisam ni pomislio da će se na kino filmu pojaviti moje ime. Ipak, ovo se ne broji, to je tek mali natpis na posteru koji najavljuje film - dodao je Cole.

Naslovne uloge u filmu nose američki rapper 50 Cent i londonski glumac Danny Dyer.