Nova franšiza
1

Ridley Scott priprema kratke SF filmove za YouTube

Klix.ba
Ridley Scott
Ridley Scott
Ridley Scott i njegova produkcijska kompanija Ridley Scott Associates (RSA) najavili su partnerstvo sa YouTubeom i kanalom Machinima. Reditelj "Aliena“, "Gladiatora“ i još niza uspješnih filmova pripremit će 12 kratkih SF filmova, piše Buzzfeed.

Predsjednik Machinime, Allen DeBevoise, okarakterisao je ovo partnerstvo kao jedinstven inkubacijski model u kojem će biti rođene nove SF franšize.

Scott će biti izvršni producent franšize i izabrat će reditelje u konsultaciji sa predsjednikom RSA Julesom Dalyjem i izvršnicima Machinime.

Saradnja sa Scottom je premija za mrežu YouTube, koja je uprskos svojoj ogromnoj publici (2,6 milijarde pregleda videa i 262 miliona posjetilaca) i dalje samo mreža na koju korisnici stavljaju svoje snimke. Machinima je već imala dogovore sa franšizama poput "Battlestar Galactica“ i "Mortal Kombat“, ali je Ridley Scott ipak najveće ime sa kojim su do sada sarađivali.

Machinimin ugled sada može samo vrtoglavo porasti zahvaljujući saradnji sa rediteljom poznatim po tome što proizvodi sadržaj idealan za ciljanu publiku (muškarci između 18 i 34 godine), dok će Scott i RSA sada imati pristum širokoj Machiniminoj publici i priliku da uđu u svijet internet videa.

"Kako novi mediji mijenjaju način na koji se publika povezuje sa filmovima i filmašima, Machinima je idealan partner za nas u pokušaju novog načina pružanja originalnog sadržaja fanovima“, rekao je Scott.