Film/TV
0

Reprizno prikazivanje filma "Mr. And Mrs. Smith"

Sarajevo-x.com
Radi velikog interesa Sarajevske publike, najveći filmski hit u okvoru velike ljetne sezone Blockbuster 2005, akciona romantična komedija "Mr.and Mrs. Smith" vraća se na repertoar kina UNITIC i APOLO.

Spektakl Daga Lajmana, tvorca akcionog mega hita "Burneov Identitet" u kome se u naslovnim ulogama pojavljuju dvoje najseksipilnijih ljudi na planeti zemlji, zvijezda hit akcionog serijala "Tomb Raider" Andželina Džoli, i junak istorijskog spektakla "Troja" Bred Pit, u prvih mjesec dana prikazivanja na američkim kino blagajnama ostvario zaradu od 158 miliona dolara, dok ga je u kinima Federacije BiH vidjelo preko 10.000 gledatelja, što ga čini najvećim filmskim hitom 2005.godine u našoj zemlji.

Radnja filma "Mr. And Mrs. Smith" koji je zapravo moderni rimejk holivudskog klasika usklađena je u sa sadašnjim vremenom pa su i glavni protagonisti prilagođeni ukusu nove generacije gledatelja. Džoli i Pit igraju bračni par kojem je potpuno dosadio njihov tihi obiteljski život. Ono što ne znaju jedno za drugo je da su oboje zapravo vrhunske plaćene ubice koji tajno obilaze lokacije po cijelom svijetu ubijajući za najbolje platiše. Ali njihovi odvojeni tajni životi dolaze u sukob kada oboje otkriju da su unajmljeni da ubiju jedno drugo....

"Mr and Mrs. Smith" prikazivaće se od 14. do 20. jula u kinu UNITIC u terminima od 18:00 i 20:30 te u kinu APOLO u terminima od 18:30 i 21:00 sat.