Gillian Anderson
0

"Repriziranje uloge Scully je bilo neobično"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Višestruko nagrađivana TV serija "Dosijei X", koja je prvi put prikazana 10. septembra 1993., ponovo će biti oživljena u svom drugom filmskom izdanju pod nazivom "The X-Files: I Want to Believe". Prema navodima Newsweeka, za glavnu junakinju ove serije Gillian Anderson, bilo je jako teško reprizirati ulogu Dane Scully, poznate detektivke američke TV serije koja je obilježila devedesete.

Popularna američka glumica kaže da je povratak u ulogu Dane Scully bio teži nego što je očekivala.

"Bilo je pomalo čudno," izjavila je Anderson za Newsweek. "Bilo je zbunjujuće, očekivala sam da će biti puno lakše. Jako sam se trudila budući da se serija završila u suprotnosti sa likom Dane Scully".

Anderson, koja je trudna sa svojim trećim djetetom, kaže da je provela dosta vremena prodavajući i kupujući kuće po Londonu, Kaliforniji, Kanadi i drugdje.

"Volim sređivati kuće i baviti se arhitekturom," dodala je.

"Dosijei X" su emitovani od 1993. do 2002. na mreži Fox. Anderson ponovo glumi sa Davidom Duchovnyjem u ovom filmskom nastavku popularne Tv serije o vanzemaljcima. Film je sniman u Vancouveru, a završen je 11. marta 2008. Za njegovo režiranje zaslužni su Chris Carter i Frank Spotnitz, a premijera u Americi se očekuje 25. jula 2008.