Film/TV
27

Rediteljski prvijenac Nikole Koje "Stado" premijerno prikazan u punoj sali Cinema Cityja

Piše: El. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Rediteljski prvijenac Nikole Koje “Stado”, čiji scenario potpisuje Nebojša Romčević, premijerno je prikazan u multiplexu "Cinema City" u Sarajevu.

Sarajevsku premijeru filma "Stado", kojeg je od početka snimanja pratila velika medijska pažnja, obilježilo je veliko interesovanje publike.

Film je sniman 37 dana, a okupio je sam vrh srbijanske kinematografije.

U filmu igraju Nikola Kojo, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Srđan Timarov, Branislav Trifunović, Nebojša Ilić, Marko Gvero, Miloš Samolov, Slobodan Pavelkić, Hristina Popović, Dragan Petrović Pele, Petar Strugar, Danijela Vranješ.. a kao gosti u filmu se pojavljuju Đule Van Gogh, Vlado Georgiev i Marko Vidojković.

Ova satirična komedija govori o glumcima, njihovom privatnom životu, neizlječivom entuzijazmu, spremnosti na rizik, kompromis i svaku žrtvu samo da bi napravili svoje umjetničko delo, a u dubljem sloju, zapravo, govori o današnjem društvu.

Stado je, u priči koja ima i politički kontekst, metafora svijeta koji nema lični stav i koji dozvoljava da ga moćnici vode kao ovce...