Film/TV
0

Reditelji Ridley Scott i John Woo u službi UNICEF-a

NINA
Ridley Scot
Ridley Scot
Britanski i hongkonški redatelji Ridley Scott i John Woo prihvatili su poziv Fonda Ujedinjenih naroda za pomoć djeci (UNICEF) da snime film u humanitarne svrhe.

"Sva nevidljiva djeca" (All Invisible Children) jedinstven je projekt koji objedinjuje sedam kratkih filmova o položaju djece širom svijeta. Ridley Scott, poznat po Gladijatoru, će sa svojom kćerkom Jordan dati britanski doprinos ovom projektu pričom o britanskom fotoreporteru koji je duboko ojađen onim što je vidio na svojim radnim zadacima.

Jordan Scott, koja se dosada bavila reklamom i muičkim video spotovima, prvi put će raditi sa svojim ocem. Opisujući film za UNICEF, ona je izjavila da je prije svega namijenjen "ljudima koji se osjećaju sigurno u svojoj zemlji, ljudima koji ne znaju šta je rat i koji vjerojatno nikada neće ni saznati".

"Lako je okrenuti glavu na drugu stranu čak i kada želite pomoći, jer je zaista nelagodno i užasno suočiti se sa strahotama", objasnila je Jordan Scott.

John Woo
John Woo, poznat po "Nemogućoj misiji II", snimit će jedan od šest preostalih filmova. "Publika me poznaje po mojim akcionim filmovima, ali ja želim napraviti nešto novo", izjavio je Woo. "Ovo je prilika da uradim nešto vrijedno i dobro za društvo. To je velika čast za mene", dodao je poznati scenarist.

U većini, ako ne i u svim filmovima, pojavit će se djeca koja nisu glumci. Ostali redatelji će biti predstavnici Srbije, Italije, Brazila, Afrike.