Film/TV
0

Redatelj "Titanica" snima naučno-fantastični film nakon 12 godina pauze

Sarajevo-x.com
Redatelj hit filma "Titanic", James Cameron vraća se u Hollywood sa novim trodimenzionalnim naučno-fantastičnim filmskim epom. Film "Avatar", koji će se premijerno prikazati tek 2009. godine, biti će prvi Cameronov filmski projekat nakon pauze punih 12 godina.

Njegovo najveće filmsko ostvarenje iz 1997. godine, "Titanic", sa Kate Winslet i Leonardom DiCapriom u glavnim ulogama, proglašen je najuspješnijim filmom svih vremena, sa zarađenih 1,38 milijardi eura u kino blagajnama širom svijeta.

Novi projekat će biti snimljen u novom digitalnom 3D formatu, a fokusira se na grupu ljudi koji ratuju sa vanzemaljcima, koristeći tijela na daljinsko upravljanje.

Budžet za ovaj film iznosi skromnih 146 miliona eura, a zvijezda filma biti će australski glumac Sam Worthington, u ulozi 22-godišnjeg svemirskog avanturiste Jacka Sullyja.

"Želim povratiti one čudesne mistične trenutke, koje je moja generacija osjetila kada je prvi put pogledala film "2001: A Space Odyssey", ili osjećaje generacije iza mene, nakon gledanja filma "Star Wars".

Također je otkrio kako je priču o Avataru započeo prije 11 godina, ali je htio sačekati odgovarajući tehnološki napredak, kako bi u potpunosti mogao realizirati svoje ideje.