Film/TV
0

Reality show "Vrijeme je za bebe" na FTV-u

Sarajevo-x.com
Džemal Šabić, urednik i režiser serijala
Džemal Šabić, urednik i režiser serijala
Dokumentaristički reality program Federalne televizije u okviru Božićnog programa, 25. decembra u 21 sat, emitirat će promotivnu pilot epizodu iz novog serijala pod nazivom "Vrijeme je za bebe". U ovoj epizodi prikazan je život porodice Zdravka i Žakline Orel iz Mostara, i to njihovih 25 dana pred rođenje drugog sina Mihaela.

Dvoje supružnika pripovijedaju o svojoj mladosti, o zanosima i strasnoj ljubavi koja se začela u crkvi, o bračnoj intimi i idili srednjih godina, njihovom prvom djetetu te putu izbavljenja na kojem oni slijede Isusa.

Ukupnu sliku o Orelovima upotpunjuje i njihova šira porodica, odnosno roditelji, braća i sestre koji svaki na svoj način, dobronamjerno, ali kritički i pomalo intrigantno, doživljavaju svoju nevjestu i zeta, stavljajući ih tako pred nemilosrdni porodični sud časti.

Inače, ovaj serijal od 20 epizoda Federalne Televizije će emitirati tek krajem februara naredne godine. Izvršni producent serijala za Federalnu Televiziju je produkcijska kuća Flash, a urednici su Svjetlana Živanov i Džemal Šabić koji je i reditelj serijala.