Druga sezona
0

Rat bendova uskoro na televiziji OBN

Sarajevo-x.com
Rat bendova koji se emitirao na OBN televiziji, dobiva svoj nastavak. I ove godine taj muzički spektakl se nastavlja.

Prva sezona emitirala se nedjeljom u izravnom prijenosu iz kluba "Sloga“ te ste ju mogli pratiti svake nedjelje prošle jeseni i zime, a show je zaista nadmašio sva očekivanja.

Mame, tate, djeca, bake i djedovi su zajedno pratili naše bendove koji su nam dolazili iz cijele regije. Nasty Michelle ( Novi Sad), Santos Brothers Band ( Bačka Palanka), Scripta (Bihać), Sabbatka (Subotica), Atlantida (Beograd), The Last Location (Sarajevo), Feedback ( Sarajevo), Blackbox ( Banja Luka), Jamas (Sarajevo), Venus (Mostar) i Alfapop (Beograd) bendovi su koji su se kroz audicije izborili za svoje učestvovanje na ovome showu.

Najveće iznenađenje takmičenja bili su ujedno i pobjednici prve sezone Santos Brothers Band, dečki koji su došli iz Bačke Palanke pod budnim okom roditelja, jer nito od njih nije bio punoljetan. Njihov bubnjar imao je samo 12 godina, ali je pokupio sve pohvale žirija i ostalih sudionika takmičenja.

Glavna nagrada bila je odlazak benda u London i snimanje singlice u istom gradu. Titulu najboljeg vokaliste ponio je pjevač grupe Scripta, a najboljim gitaristom proglašen jeDragutin iz benda Nasty Michelle, te je osvojio gitaru MK koja je izrađena u limitiranoj liniji.

I ove godine na OBN televiziji moci ćete pratiti drugu sezonu Rata Bendova. Još uvijek se bendovi mogu prijaviti na slijedeći način: na www.obn.ba nalazi se obrazac koje se treba popuniti, i sa demo snimkom poslati na Humska 1, 71 000 Sarajevo.

Audicije će se uskoro početi održavati u svim većim gradovima regije: Sarajevo, Zagreb, Banja Luka, Beograd itd...