Film/TV
0

Punica režirala film u kojem njen zet ima seks sa mladom glumicom

Klix.ba
Peter Sarsgaard sa suprugom Maggie Gylenhaal (Foto: AFP)
Peter Sarsgaard sa suprugom Maggie Gylenhaal (Foto: AFP)
Prije nego što se Peter Sarsgaard sljedeći put odluči da prihvati ulogu u nekom filmu, sigurno će detaljnije pročitati njegov scenarij.

U njegovom posljednjem filmu "Very Good Girls", o dvije mlade Njujorčanke koje se dogovore da naljeto izgube nevinost, Peter je snimao scene seksa sa jednom od glumica, 19-godišnjom Dakotom Fanning. U tome ne bi bilo ništa čudno da film nije režirala njegova punica Naomi Foner.

"Bizarno, totalno bizarno", riječi su kojima je Sarsgaard opisao ovu situaciju na premijeri svog drugog filma "Blue Jasmine" u Los Angelesu.

Dakota Fanning (Foto: AFP)
Dakota Fanning (Foto: AFP)
"Nisam detaljno pročitao scenarij i nisam ni shvatio da će tu biti scena seksa", rekao je suprug Maggie Gyllenhaal. "Bilo je to veliko iznenađenje. Maggie i ja smo to vidjeli tek pred snimanje te scene. Ipak, znate kako je, punica me zamolila da glumim u njenom filmu. Zbog toga i nisam bio toliko oprezan kao što bih inače bio. Previdio sam taj dio scenarija, ali i činjenicu da je to scena sa Dakotom Fanning".

Stoga je, kaže Peter, na snimanju odlučio uzeti stvari u svoje ruke.

"Dakoti sam rekao da legne i glumi da vodimo ljubav. Snimali smo krupne kadrove njenog lica, a ja uopšte nisam bio u kadru", prisjetio se 42-godišnji glumac.

U filmu "Very Good Girls" se pojavljuje i slavna Demi Moore kao majka druge djevojke, koju glumi Elizabeth Olsen.

Premijera filma zakazana je za januar na Sundance Film Festivalu.