Anketa Sarajevo-x.com
0

Publika u BiH (više) ne gleda reality showe

Sarajevo-x.com
Sudeći prema anketi provedenoj na najposjećenijem bosanskohercegovačkom internet portalu Sarajevo-x.com, Bosanci i Hercegovci (više) ne gledaju televizijske reality showe.

Emisije sa stranom licencom ali sa domaćim, manje ili više poznatim likovima, pojavile su se na domaćim TV stanicama prije nekoliko godina. Nakon pojavljivanja prve takve emisije uslijedila je poplava sličnih emisija koje su se prikazivale na skoro svim televizijskim stanicama.

Rezultati ankete koja je tokom proteklih sedam dana provedena na našem portalu, pokazali su da je kod publike došlo do zasićenja takvom vrstom televizijske zabave.

Na anketno pitanje "Vaš omiljeni reality show je...?", 1.270 posjetilaca ili 63 posto odgovorilo je "nijedan". Za omiljeni show 326 posjetilaca ili njih 16 posto glasalo je za "Survivor", "Rat bandova" dobio je 179, odnosno devet posto glasova, "Veliki brat" 155 ili osam posto glasova, "Big Mama House" 45 ili dva posto, a na posljednjem mjestu našla se "Farma" sa 36 glasova. Ukupno je glasalo 2029 posjetitelja portala.

S obzirom na rezultate ankete provedene na našem portalu, vjerovati je da će i analiza gledanosti pokazati slične rezultate, a to znači da će televizijske stanice morati potražiti sadržaje koji će privući pažnju publike, za razliku od ispraznih reality showova koji 24 sata snimaju znane i neznane junake uglavnom u trenucima najveće dokolice.