Film/TV
0

Prvi trailer o trećem Harry Potter filmu

Klix.ba
Emma Watson i Daniel Radcliffe u filmu 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'
Emma Watson i Daniel Radcliffe u filmu 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban'
Prvi trailer za treći nastavak ovog popularnog filmskog serijala o dječaku čarobnjaku, Harryju Potteru, postao je već dostupan na Internetu.

Harry Potter And The Prisoner of Azkaban režirao je Alfonso Cuaron, koji je preuzeo ovaj zadatak od Chris Columbusa, reditelj prva dva nastavka.

Trailer sadrži i snimke novog člana u ekipi glumaca, Gary Oldmana, koji glumi Sirius Blacka, baš kao što je to i slučaj sa Michael Gambonom koji u ulozi Dumbledore zamjenjuje Richarda Harrisa.

Film opisuje događaje nakon što se Harry (Daniel Radcliffe), Rupert Grint (Ron Weasley) i Emma Watson (Hermione) vraćaju na Hogwarts na treću godinu studija.

Reditelj Alfonso Cuaron i glumci Rupert Grint i Daniel Radcliffe
Kao što je opšte poznato svi filmovi su bazirani na romanima spisateljice JK Rowling, koja je zahvaljujući ovim svojim genijalnim djelima postala najbogatija žena u Velikoj Britaniji.

Također interesantan isječak iz trailera je i onaj kada se pokazuje snijegom prekriveni grad u kojem vidimo animiranu potjernicu za čarobnjakom, te možda još zanimljivije može se vidjeti kako profesora Snapea, kojeg glumi Alan Rickman, pretvaraju u ženu.

Također se sa ovog trailera da primjetiti kako novi nastavak djeluje mračnije i sumornije od prethodna dva.

Michael Gambon u ulozi Dumbledorea
Daniel Radcliffe je također nedavno najavio da je definitivno odlučio kako će glumiti Harrya i u četvrtom filmu po nazivu The Goblet of Fire, ali nije bio siguran hoće li to učiniti i u petom nastavku The Order of the Phoenix.

Trailer možete pogledati na oficijelnom web sajtu filma.