"Oprah iz UAE-a"
0

Prva žena producent ruši sve tabue i predrasude

Sarajevo-x.com
Nayla Al Khaja
Nayla Al Khaja
Nayla Al Khaja je uzburkala javnost Ujedinjenih Arapskih Emirata svojim stavovima koji ruše tabue i društvene prepreke. Ova 31-godišnjakinja postala je prva žena producent u toj zemlji, te želi da ima svoj talk show kao Oprah Winfrey.

Al Khaja se hrabro suočava sa pritiscima javnosti, pokušajima cenzure i opstrukcije njenog rada. Njeni filmovi se dotiču osjetljivih tema, kao što su pedofilija ili ljubav između tinejdžera u islamskom svijetu. Za ovu mladu ženu svaki dan je novi izazov i dokazivanje.

"Prešla sam toliki put, ali još uvijek sam na početku jer želim još više. Ja sam osoba koja voli nevolje. Želim da budem producentica komercijalnih visokobudžetnih filmova. To je moja vizija budućnosti i uporna sam da to i ostvarim", rekla je Nayla za BBC.

Ambiciozna producentica imala je pune ruke posla oko talk showa koji bi se od januara sljedeće godine trebao početi prikazivati na televiziji Dubai One. Uzor joj je američka voditeljica Oprah Winfrey, zbog toga što nema predrasuda i ustrajna je u tome da razbije predrasude.

Al Khaja ima i vlastitu kompaniju koju je osnovala 2002. godine. Vlasnica je male producentske kuće D-Seven Motion Pictures, koja se bavi produciranjem komercijalnih materijala, nezavisnih dokumentaraca i drugih filmova.