Film/TV
0

Prva filmska uloga Mela Gibsona od 2002. godine

Sarajevo-x.com
Holivudski glumac Mel Gibson koji od 2002. godine gotovo da nije imao važnijih uloga tumačit će glavnu ulogu policijskog istražitelja u trileru, baziranom na BBC-jevim miniserijama iz 1985. godine.

Popularnog glumca i reditelja prati loš glas od jula 2006. godine, kada je, u vidno alkohloiziranom stanju, iznio antisemističke komentare.

Gibsonove posljednje glavne uloge bile su u filmovima “Signs” i “We Were Soldiers”, a popularni glumac je i režiser filmova “Pasija” iz 2004. i “Apocalypto” iz 2006. godine.

Posljednji film je izašao u kina nedugo nakon što je Gibson uhapšen pod sumnjom da je u pijanom stanju vozio auto, u blizini kuće u Malibuu. Za vrijeme incidenta glumac je uzvikivao kako su Jevreji krivi za sve ratove u svijetu. Uskoro nakon toga, u javnosti se ispričao, sastao se sa javrejskim vođama i podvrgnuo se tretmanu liječenja alkoholizma. Popularni holivudski glumac i reditelj također odslužuje trogodišnju uvjetnu kaznu.

Gibson će se naći u ulozi muškarca sa druge strane zakona u filmu “Edge of Darkness”, a koji otkriva korupciju čitavog sistema dok istražuje smrt kćerke, aktivistkinje, navodi Daily Variety.

Mel Gibson je već dugo vremena fan miniserija, a bio je oduševljen prijedlogom producenta Grahama Kinga i režisera Martina Campbella da glumi u novom trileru. Snimanje ovog projekta nezavisne produkcije počinje u augustu u Bostonu.