Film/TV
0

Protesti radnika željeznica povodom novog filma

Sarajevo-x.com
Udruženje radnika podzemne željeznice (Aslef) planira protestvovati na premijeri komedije “Three and Out”, koja se očekuje sljedeće sedmice.

U filmu glumac Mackenzie Crook, koji je glumio u filmovima “Pirati s Kariba”, tumači ulogu vozača koji želi pronaći osobu koja će počiniti samoubistvo bacivši se pod njegov voz, kako bi on mogao dobiti novčanu odštetu za učinjeno.

Glavni sekretar udruženja Aslef, Keith Norman je izjavio da ovakve nesreće mogu proizvesti doživotne traume za vozače.

Glasnogovornik britanskog filma je izjavio da su komplikovane teme u filmu prikazane sa dozom obazrivosti, objavio je BBC.

Iako ideja filma “Although Three And Out” nije bila da proizvede debate o ovako ozbiljnim stvarima, autori filma su mišljenja da, ako film navede ljude na razmišljanje, kao što će ih navesti da zaplaču ili da se nasmiju, onda su napravili film koji će publiku angažovati i u kojem će ona uživati.

Norman, čija unija predstavlja vozače londonskih željeznica, je izjavio da ne želi da Aslef izgleda kao organizacija koja se bespotrebno buni, zato što ona to i nije, ali jednostavno postoje stvari koje se ne bi trebale ignorisati.

“Želim da se javnost upozna s tim kako za vozača može biti stresno ako otkrije tijelo pod točkovim svog voza”, zaključio je Norman.

Iz unije stiže vijest i da je šira javnost dala podršku protestima.

Članovi Aslefa će dijeliti letke na premijeri na kojima će pisati: “Nadamo se da ćete uživati u filmu, ali vas molimo da upamtite da za vozače smrtni slučajevi na tračnicama nisi nikad zabavni”.