Film/TV
0

Proteklog vikenda najgledaniji film u SAD-u "The Grudge"

NINA
Najgledaniji film u SAD-u proteklog vikenda bio je japanski horor ''The Grudge'' u režiji Takashia Shimizua.

Glavnu ulogu, kako je podsjetila agencija AFP, tumači Sarah Michelle Gellar, junakinja filma "Vrisak 2", a radnja se događa u zlokobnoj kući u Tokiju. Svako ko prekorači njen prag biva proklet i ubrzo umire kao žrtva neobjašnjivog ludila.

Animirani film "Shark Tale" iz studija Dream Worksa koji je posljednje tri sedmice bio najgledaniji, ovog vikenda pao je na drugo mjesto sa zaradom od 14,3 miliona dolara.

Treća je romantična komedija "Shall We Dance" s Richardom Geareom, poslovnim čovjekom, kojeg očarava pogled lijepe žene (glumi je Jennifer Lopez). Film je ostvario prihod od 8,6 miliona dolara.

Na četvrtom i petom mjestu su "Friday Night Lights" Billyja Boba Thorntona sa zaradom od sedam miliona dolara i "Team America: World Police", politička komedija s lutkama, s prihodom ostvarenim od 6,6 miliona dolara.

Njih slijede "Ladder 49" s Johnom Travoltom u ulozi vatrogasca (5,4 miliona dolara), "Užasan Božić" s James Gandolfiniem (čuvenom po ulozi Tonyja Soprana) i Benom Affleckom (4,5 miliona dolara) i Bessonov ''Taxi" (4,2 miliona dolara).