Repertoar Cinema Cityja
0

Projekcija "Narednika Jamesa" i "Iz Pariza sa ljubavlju"

Sarajevo-x.com
Nakon što je projekcije svih aktuelnih filmskih naslova predvođenih novim remek djelom Martina Scorsesea "Zatvoreno ostrvo“, blockbuster fantazijom Tima Burtona "Alisa u zemlji čudesa“ te hitom Jasmile Žbanić "Na putu“ proteklog rekordnog vikenda posjetilo preko 7.000 gledatelja, Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje otvaranje dugo očekivanih ostvarenja i jednu vrlo značajnu humanitarnu premijeru.

Program od 18. marta predvodi zvanično najbolji film 2009.godine, akciona drama "Narednik James“ (The Hurtlocker). Priznata rediteljka Kathryn Bigelow isporučuje bespoštednu realističnu akciju i istinsku ljudsku dramu u svom novom naslovu naslonjenom na fiktivnu priču inspiriranoj stvarnim događajima kojima je svjedočio novinar i scenarist Mark Boal nekada stacioniran u specijalnoj jedinici u Iraku.

Vizualno i emocionalno jako djelo koje prikazuje svu hektičnost 24-satnog kaosa u jedinici za razminiravanje osvojilo je svu silu nagrada po Festivalima širom svijeta a kruna je došla sa čak šest Oskara za 82.godišnjoj dodjeli nagrada Američke filmske akademije uključujući one za najbolji film, najbolju režiju Kathryn Bigelow i najbolji scenario gdje je "Narednik James“ odnio veliku pobjedu nad najvećim filmom svih vremena , SF spektaklom "Avatar“ Jamesa Camerona.

Film u kojem u naslovoj ulozi gledamo za Oskara nominovanog Jeremy Rennera, koga se sječamo iz hit akcije "S.W.A.T.“ je potresan portret elitnih vojnika obučenih za najopasniji posao na svijetu - demontiranja bombi. Kada novi narednik James, preuzme pomno utreniranu ekipu demontera on ih nemilice tjera u smrtonosne zadatke. Dok se vojnici bore sa novim nekonvencionalnim vođom, Bagdad grca u kaosu...

Za ljubitelje čistokrvne akcije Cinema city od 18.marta predstavlja pravu poslasticu u vidu ostvarenja "Iz Pariza sa Ljubavlju“ (Form Paris with Love). Film kultnog francuskog autora Pierre Morela, tvorca još jedne sjajne akcije "Taken“ u naslovim ulogama predstavlja velikog Johna Travoltu koji nastavlja niz uspješnih akcionih uloga nakon trilera "Otmica metroa 123“ te mladog irskog glumca Jonathana Rhys-Meyersa koji se već okušao u žanru u blockbusteru "Nemoguća misija 3“.

Rhys-Meyers u filmu igra Jamesa Reecea, asistent američkog ambasadora u Francuskoj kojem je najveća želja da postane pravi agent CIA i vidi akciju pa kada dobije ponudu za ozbiljan zadatak ne može vjerovati svojoj sreći. Sve se mjenja kada upozna svog novog partnera,spacijalnog agenta Charlie Waxa, opasnog, bezobraznog slobodnjaka koji je poslan u Pariz da zaustavi teroristički napad...

Cinema City je u saradnji sa organizatorima velikog RBN Confusion Movie Night Party u klubu Cinemas Sloga 24.03. pripremio i nagradnu igru u okviru koje će svaki 20-ti gledatelj filma "Iz Pariza sa ljubavlju“ dobiti pozivnicu za party na kojem se radi predstavljanje dugo očekivanog akcionog spektakla "Legija“. Nagradna igra vrijedi do isteka zaliha pozivnica.

Cinema City najavljuje i veliku humanitarnu premijeru obiteljskog filma „Svi smo super“ (Everybody's Fine) u organizaciji Fondacije Ruke i srca povodom akcije Šetnjom za život 2010. Na Međunarodni dan žena, mamotom aparat za biopsiju, prvi te vrste u BiH, zvanično je predat Institutu za onkologiju Kliničkog Centra Koševo.

Aparat omogućava rano dijagnosticiranje i rano liječenje raka dojke, a prema tome i veće šanse za preživljavanje svih oboljelih žena. Premijera filma i koktel za prikupljanje sredstava su zakazani za utorak, 23. marta u 20:00 sati u Cinema City. "Svi smo super“ je dirljiv film o važnosti porodičnih veza a u kojem naslovne uloge igraju dvostruki dobitnik Oskara Robert DeNiro te ljepotice Kate Beckinsale i Drew Barrymore koji u redovno prikazivanje kao i SF spektakl "Legija“ kreće od 25.marta.

Od 18.marta kreće i pretprodaja ulaznica za ponoćne pretpremijere filma "Hvala ti za ljubav“ (Remember me), novog romantičnog hita glavnog junaka blockbuster serijala "Sumrak“ Roberta Pattisona koje će se održati 26. i 27.marta u 00:00 sati. Cinema City ulaznice za ove ponoćne pretpremijere nudi po posebnoj promotivnoj cijeni od 5 KM.