Film/TV
0

Producenti filma "Spectre" nakon premijere: Nećemo pustiti Daniela Craiga

Klix.ba
(Foto: EPA)
Producenti novog filma o Jamesu Bondu "Spectre" kazali su tokom svjetske premijere filma u Londonu da će zadržati Daniela Craiga u glavnoj ulozi.

"Spectre" je četvrti Craigov film u kojem glumi tajnog agenta i još nije obznanio da li će raditi i peti film. Ranije ovog mjeseca kazao je kako bi prije "polomio sebi ruke" nego glumio ponovo u "007" filmu.

Govoreći prije prikazivanja filma u Royal Albert Hallu, Michale G. Willson je rekao kako je Craig "njihov čovjek.

"Riješit ćemo to. Nećemo ga pustiti", kazala je Barbara Broccoli.

Oglasila se i Naomi Harris koja glumi Miss Moneypenny: "Želim da Daniel uvijek bude Bond i da Sam Mendes uvijek bude režiser".

Nakon što je Craig rekao da neće više glumiti Bonda, pojavilo se nekoliko imena kao zamjena, a među njima je Tom Hardy, Damian Lewis, Idris elba i Henry Cavill. Na crvenom tepihu u Londonu pojavili su se Christoph Waltz, Ben Whishaw i Ralph Fiennes, kao i kraljevska porodica princ Harry i vojvotkinja Kate. Noć je svima uljepšala atraktivna Monuica Belluci, a Craiga je u stopu pratila njegova prelijepa supruga Rachel Weisz. Na premijeri je bila i Joan Collins, poznata po glavnoj ulozi u seriji "Dinastija".

"Spectre" prati priču poznatog agenta koji se suprotstavlja neprijateljima iz prošlosti, a među njima je Franz Oberhauster kojeg je glumio dupli oskarovac Waltz.

"Ponosan sam na film i mislim da je ekipa dala sve od sebe. Fantastičan je osjećaj vidjeti sve ljude ovdje večeras. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da ljudi pogledaju film", rekao je Craig.