Zvanična potvrda
0

"Prison Break" se bliži kraju

Sarajevo-x.com
Četvrta sezona američke TV serije "Prison Break" bit će ujedno posljednja sezona iznimno napete serije koju je kreirao Paul Scheuring, potvrđeno je u utorak iz televizijske mreže Fox.

Vijesti o skorašnjem završetku snimanja akcione/dramske TV serije u kojoj jednu od glavnih uloga tumači Wentworth Miller, zbog kojeg je ova serija upravo jedna od omiljenijih serija žena širom svijeta, ne predstavlja veliko iznenađenje. Naime, gledanost četvrte sezone koja se trenutno prikazuje u SAD-u pala je na pet miliona gledatelja, što je poražavajuće, s obzirom na činjenicu da je prvu sezonu, emitovanu 2005. godine, gledalo u prosjeku više od 12 miliona ljudi.

Tako je predsjednik američke TV mreže Fox Kevin Reilly u utorak javnosti saopćio kako je Zlatnim globusom nominovana serija "stigla do kraja svog putovanja", te kako "ovdje više nema prostora za kreativnost".

Također je dodao da, nakon prikazivanja preostale četiri epizode, ova mreža razmišlja da naruči još nekoliko dodatnih epizoda.

Kako saznaju američki mediji, u posljednjem dijelu serije "Prison Break" vidjet ćemo kako se inače veoma bliska braća Michael (Wentworth Miller) i Linc (Dominic Purcell) okreću jedan protiv drugog u borbi protiv Kompanije.