Film/TV
71

"Prijatelji": Kultna serija uskoro proslavlja 20 godina postojanja

Klix.ba
Glumica Jennifer Aniston se pojavila na gostovanju u showu Jimmyja Kimmela, povodom obilježavanja 20. godišnjice postojanja kultne serije "Prijatelji", omiljene među publikom širom svijeta.

Jimmy Kimmel ju je ovom prilikom iznenadio identičnom replikom kuhinje poznate serije u kojoj su snimane scene megapopularne serije "Prijatelji", a uskoro su joj se pridružili i ostali članovi postave – Lisa Kudrow i Courteney Cox.

Serija "Prijatelji" svoju je premijeru na NBC-u imala 22. septembra 1994. godine, a s vremenom je postala jedna od najuspješnijih i najpopularnijih serija u TV historiji.

U septembru ove godine "Prijatelji" proslavljaju 20 godina postojanja, a kao dio jubileja, replika slavnog kafića Central Perk bit će otvorena u New Yorku, piše New York Post.

Kafić u njujorškoj četvrti Soho bit će identična replika lažnog kafića Central Perk (tu je i prepoznatljivi narandžasti kauč) u kojem su Monica (Courteney Cox), Rachel (Jennifer Aniston), Phoebe (Lisa Kudrow), Joey (Matt LeBlanc), Chandler (Matthew Perry) i Ross (David Schwimmer) provodili vrijeme tokom 10 sezona snimanja serije.