Ponestalo ideja
0

Prestaje snimanje serije 'Izgubljeni'

Sarajevo-x.com
Televizijska hit serija 'Izgubljeni' prestaće se uskoro prikazivati jer su njeni producenti jednostavno ostali bez novih ideja, objavio je Hollywood Reporter. Serija koja je već šest sezona zanimala brojnu publiku širom svijeta, događajima grupe ljudi koji su nakon pada aviona ostali zarobljeni na pustom otoku, izgubila je svoj standard, priznaje njen kreator Damon Lindelof.

Lindelof priznaje da su neke od prethodnih epizoda jednostavno bile loše, tako da ekipa nije željela da riskira da potpuno ostane bez ideja i da tek tako održava seriju u životu.

On je kazao da bi bilo lijepo reći da je svaka epizoda bila dobra i da su je voljeli podjednako, ali da postoje one za koje bi voljeli da ih nikad nisu napisali i snimili.

'Ali da ih nismo napisali sada bismo bili u drugačijoj situaciji jer nam je ponestalo ideja, zastali smo, a onda je tv mreža shvatila šta smo govorili još ranije - seriji datum za kraj emitiranja', izjavio je Lindelof.

Šest godina poslije, rejtinzi 'Izgubljenih' su opali što je očito bio jasan signal da je vrijeme da se serija ugasi, te to njen kreator i radi pod vlastitim uslovima.