Film/TV
0

Prestaje snimanje "Frostovog pristupa"

FENA
Britanski glumac Sir David Jason je najavio kako će sljedeće godine posljednji put glumiti naslovni lik popularne TV-serije "Frostov pristup".

68-godišnjak, poznat po ulozi Dereka "Del Boy" Trottera u isto tako popularnoj TV-seriji "Mućke", izjavio je kako mu je lik policijskog inspektora Williama "Jacka" Frosta drag, ali da je vrijeme učinilo svoje te da ima sve manje smisla tumačiti "najstarijeg detektiva u povijesti britanske televizije", odnosno da bi Frost, ako se serija nastavi, "morao kriminalističke slučajeve rješavati iz invalidskih kolica".

Serija, temeljena na seriji romana R. D. Wingfielda, se počela snimati 1992. godine. Lik sredovječnog, čangrizavog policijskog inspektora bitno drukčiji od "Delboya" je Jasonu predstavljao sjajnu priliku da pokaže široki raspon svojih glumačkih sposobnosti. Ona je iskorištena, a popularnost lika je dovela do toga da se snimi ukupno 40 epizoda.

Tri već snimljene epizode bi se trebale imati britansku premijeru ove jeseni, dok će se posljednje dvije epizode tek snimiti i emitirati na proljeće. Jason još ne zna hoće li njegov lik umrijeti na dužnosti ili će biti tek umirovljen.