Film/TV
0

Preminuo najstariji sin Marlona Branda

Sarajevo-x.com
Christian Brando, najstariji sin pokojnog Marlona Branda, preminuo je u 49. godini života nakon upale pluća u bolnici u Los Angelesu, javio je njegov odvjetnik u subotu.

"Brando je preminuo u subotu ujutro u bolnici Hollywood Presbyterian Medical Center", izjavio je David Seeley, odvjetnik koji zastupa imovinu Marlona Branda. Seeley je dodao da je Brando primljen u bolnicu 11. januara.

"Ovo je veoma tužno i teško vrijeme za njihovu porodicu", rekao je Seeley.

Christian Brando je rođen 11. maja 1958. godine, napustio je srednju školu i nije nikada uspio napraviti karijeru. Odigrao je manje uloge u par filmova, uključujući i film "I Love You, Alice B. Toklas!" iz 1968. godine, a javnosti je najpoznatiji bio po problemima sa zakonom.

Brando je proveo pet godina u zatvoru nakon što je 1990. godine priznao ubistvo sestrinog dečka. On je priznao da je slučajno ustrijelio Daga Drolleta dok su se borili oko pištolja usred rasprave o tome da li je 26-godišnji Drollet fizički udario Brandovu trudnu sestru Chayenne. Chayenne je kasnije rodila Drolletovo dijete, izgubila skrbništvo nad njim i 1995. počinila samoubistvo.

Na sinovom suđenju Marlon Brando je izjavio "Mislim da nisam bio dobar otac".

Bivša supruga Christiana Branda, Deborah Brando, tužila ga je 2005. za nasilje u porodici tvrdeći da ju je Brando redovno tukao i prijetio joj smrću u prisustvu njene maloljetne kćeri.

Christian Brando nije bio oženjen u vrijeme smrti i nije imao djece. Bio je najstariji od devet sinova poznatog glumca Marlona Branda.