Film/TV
0

Preminuo najmlađi sin Kirka Douglasa

NINA
Najmlađi sin poznatog američkoga glumca Kirka Douglasa, 46-godišnji Erik koji je duže vrijeme imao probleme zbog ovisnosti o drogi i alkoholu, pronađen je mrtav u svom newyorškom stanu, saopštila je policija.

Tijelo nekadašnjeg glumca i komičara, koji je imao brojne sukobe sa zakonom zbog "nestašluka" i lakših prekršaja, pronašla je u utorak spremačica koja je došla očistiti njegov stan na Manhattenu.

Nisu evidentirani tragovi nasilne smrti, a bit će provedena autopsija da bi bio utvrđen tačan uzrok smrti, prenijela je agencija Reuters.

Douglas je pronađen kako leži pored sofe u dnevnoj sobi malog apartmana u Istočnoj 29. ulici, saopštila je policija.

Erik Douglas, koji je bio polubrat poznatog glumca Michaela Douglasa, pojavljivao se u filmovima kao što su "Delta force 3", međutim, najpoznatiji je po svojim sukobima sa zakonom, zbog čega je dolazio na naslovnice novina.

Jedanput je uhapšen nakon što se sukobio s posadom aviona na letu od New Jerseya do Los Angelesa, kada je pustio svog psa iz ručnog kaveza.

On se izjasnio krivim za prekršaj kada je od policajca prerušenog u dilera droge kupio pakiranje cracka i tableta za smirenje.

Erik se svojevremeno liječio od alkohola i droge, a jedanput je izjavio za njujorški list Daily News da je shvatio da je teško biti dio tako poznate porodice.

"Pritisak da si najmlađi sin poznate porodice nekada utiče na mene. Osjećao sam da se trebam uspoređivati s njima", izjavio je tada Erik Douglas koji je osam dana bio u komi 1999. nakon što se greškom "predozirao".

Prošle godine je izbačen iz jednog hotela u Sjevernoj Karolini jer je pronađen pijan u sobi punoj smeća. Tada je rekao policiji da je poznati komičar i sudionik u jednom programu za skidanje viška kilograma.