Film/TV
0

Preminuo Mickey Hargitay

Sarajevo-x.com
Javnost je tek jučer obavještena da je 80-godišnji Mickey Hargitay, suprug sex ikone 50-ih godina Jayne Mansfield i otac dobitnice Emmya Mariske Hargitay preminuo prošlog četvrtka u Los Angelesu. Uzrok smrti je još uvijek nepoznat.

Rođen kao Miklos Hargitay 1926. godine, emigrirao je iz rodne Mađarske u SAD nakon Drugog Svjetskog rata. Aktivno se bavio body buildingom, te je 1955. godine postao svjetski šampion.

Tokom 1957. godine oženio se sa glumicom Jayne Mansfield, te ostvario svoju prvu filmsku ulogu u filmu "Slaughter on Tenth Avenue". Sa svojom suprugom glumio je u tri filma: "The Loves of Hercules", "Promises! Promises!" i"Will Success Spoil Rock Hunter?"

U braku su dobili troje djece uključujući i Marisku, zvijezdu popularne TV serije "Law & Order: Special Victims Unit", ali su se razveli 1964. godine. Tri godine kasnije Jayne Mansfield je poginula u saobraćajnoj nesreći.

Hargitay je glumio u mnogim talijanskim filmovima, a čak se 2003. godine pojavio uz svoju kći i u jednoj epizodi serije "Law & Order: Special Victims Unit".

Guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger, koji je 1982. godine glumio Hargitaya u TV filmu "The Jayne Mansfield Story ", izjavio je saučešće porodici.

Mickey Hargitay je iza sebe ostavio djecu iz prvog braka: Marisku, Mickeyja Jr. i Zoltana, te drugu suprugu Ellen i njihovu zajednićku kći Tinu.