Film/TV
0

Preminuo američki komičar Garry Shandling poznat po ulozi senatora Sterna u "Iron Man 2"

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Američki glumac Garry Shandling koji je ostvario veliki utjecaj na generaciju komičara sa TV serijom "Garry Shandling's Show" preminuo je u 66 godini.

Policija Los Angelesa kazala je kako je po Shandliga došla hitna medicinska pomoć u četvrtak, ali mu nije bilo pomoći. Detalji nisu objavljeni, ali je rečeno da se samo srušio.

Foto: EPa
Foto: EPa

U svom Showu Garry je direktno razgovarao s publikom pred kojom je i snimano od 1986. do 1990. godine. Glumio je i u seriji "Larry Sanders Show" od 1992. do 1998. godine.

Rođen je u Chicagu 1949. godine, a u Hollywoodu je počeo raditi kao scenarista sitcoma za serije poput "Sanford and Son" i "Welcome Back, Kotter". Popularni stand-up komičar pojaviljivao se često u Tonight Showu sa Johnyjem Carsonom 1980-ih godina.

Nagrađen je Grammyjem i Emmyjem. Ono po čemu će ga mlađe generacije pamtiti jesu uloge u filmovima "Iron Man 2" i "Captain America: The Winter Soldier".

Senator Stern u
Senator Stern u "Iron Man 2"

Nikada se nije ženio, a najbliže tome bio je kada se vjerio sa Playboyovom zečicom Lindom Doucett s kojom je živio sedam godina