Cannes
0

Premijerno prikazan Spielbergov "Indiana Jones"

Sarajevo-x.com
Foto: AFPTV
Foto: AFPTV
Američki režiser Steven Spielberg je izjavio kako je sretan što je napravio još jedan filma o avanturama Indiane Jonesa. Radi se o dugoočekivanom, četvrtom po redu, filmskom nastavku pod imenom “Kingdom of the Crystal Skull”.

Režiser se pridružio zvijezdama Harrisonu Fordu, Cate Blanchett i Shiai LaBeouf na filmskoj premijeri u Cannesu.

Na pitanje, na press konferenciji, da li bi želio napraviti još jedan filmski nastavak, odgovorio je: “Samo ako vi želite još jedan. Zato smo i napravili ovaj. Svakako ćemo osluškivati i pratiti šta će se dešavati sa filmom”.

Film je privukao zvijezde: Natalie Portman, Sean Penna, Goldie Hawn, Salmu Haywk, Dennisa Hoppera, Christiana Slatera i Kelly Brook. Svi oni su odlučili premijerno pogledati film.

Radnja filma se dešava 1957. godine, u vrijeme vrhunca Hladnog rata, i glavni junak (tumači ga šezdesetpetogodišnji Harrison Ford) je u potrazi za zlatnom lobanjom ukradenom iz izgubljenog grada.

Spielberg se trudio napraviti film koristeći se staromodnom tehnikom izrade B-filmova, a ne kompjuterskom grafikom. Na taj način je želio ostvariti sponu sa ranijom trilogijom. Film će, kako prenosi BBC, početi igrati u britanskim kinima 22. maja ove godine.