Film/TV
36

Premijerno prikazan film "Bubamara - Linije koje nas spajaju"

FENA
(Foto: Edin Hadžiahasić/Klix.ba)
Kratkometražni film "Bubamara - Linije koje nas spajaju" bh. režisera Danisa Tanovića večeras je premijerno prikazan u sarajevskom Cinema Cityju.

Riječ je o filmu kojim je kompanija Coca-Cola ovjekovječila bosanskohercegovačku nogometnu priču, jednu od pet odabranih priča iz cijelog svijeta.

Film "Bubamara - Linije koje nas spajaju" je emotivna priča bivšeg nogometaša Predraga Pašića o nogometu koji ističe ono najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja ljude bez obzira na razlike.

"Volim raditi s Pajom koji je moj idol od kad sam bio dijete i sretan sam što sam imao priliku da se profesionalno sretnemo", kazao je Tanović.

Pašić je kazao da je imao izuzetnu čast i zadovoljstvo što je bio ambasador Coca-Cole i FIFA-e. Dodao je da film promovira sve pozitivne vrijednosti i aspekte sporta.

"Film animira sve mlade generacije da igraju nogomet. Poručujem svim predstavnicima vlasti da podrže mlade nogometne talente i da im daju više mogućnosti jer naša djeca zaslužuju veliki pažnju", zaključio je.