Film/TV
0

Premijera filmova "Plaćenici 2" i "Chef" u Cinema Cityju

Klix.ba
Cinema City u novoj filmskoj sedmici predstavlja prvu svjetsku premijeru nove filmske godine i to akcionog spektakla "Plaćenici 2", dok u okviru programa Art House najavljuje početak prikazivanja urnebesne francuske komedije "Chef".

Program Cinema Cityja od 16. augusta pored postojećih hitova "Vitez tame: povratak" i "Potpuno sjećanje" predvodi akcioni spektakl "Plaćenici 2" (The Expendables 2). Originalni film Sylvestera Stallonea iz 2010. godine, u kojem je prvi put na velikom ekranu sastavio sve najveće legende akcionog žanra Hollywooda, na svjetskim kinoblagajnama inkasirao je više od 270 miliona dolara.

U željno očekivanom nastavku koji obećava još bolju i žešću akciju, Stallone rediteljsku palicu predaje iskusnom Britancu Simonu Westu, a osim njega u naslovim ulogama su ponovo Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Terry Crews, Randy Couture, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger. Najveće novopridošlice u ekipu akcionih legendi koja nikada prije nije viđena zajedno na velikom ekranu čine francuski akcioni junak Jeanne-Claude van Damme, legendarni Chuck Norris te mladi Liam Hemsworth.

U nastavku mr. Church ponovo udružuje ekipu plaćenika za posao koji bi trebao biti lagana zarada, ali kada na istom strada jedan od njih, misija osvete će ih odvesti duboko u neprijateljsku teritoriju i suprotstaviti ih neočekivanoj prijetnji svjetskoj stabilnosti...

Cinema City od 16. augusta u okviru programa Art House za sve ljubitelje dobre komedije i vrhunskih filmskih ostvarenja predstavlja novi blockbuster francuske kinematografije "Chef" (Comme un Chef). Poznati glumac i reditelj Daniel Cohen je na velikom ekranu sastavio dva najpopularnija francuska glumca današnjice - Jeana Renoa, i presmiješnog Michaela Yuona. Zahvaljujući sjajnoj priči i vrhunskoj izvedbi dvojice glumaca "Chef" je od početka jula samo u francuskim kinima inkasirao gotovo tri miliona dolara, dok je u distribuciji u ostatku Evrope ostvario zaradu od dodatnih 2,5 miliona dolara.

Reno u filmu igra Alexandrea, svjetski poznatog šefa, koji je skoro zaboravio da ima 22-godišnju kćerku koja živi sa njim, dok je Yuon Jacky, genijalni kuhar, pomoćnik čija trudna žena sanja o njegovom ozbiljnom smislenom zaposlenju. Njih dvojica sukobit će se tokom priče, ali će vremenom spoznati da imaju isti cilj, profesionalno ispunjenje i harmoniju u privatnom životu...

Cinema City još jednom napominje sve gledatelje da je u okviru programa Art House jedinstvena cijena ulaznica za sve projekcije od 4 KM.

Već naredne sedmice Cinema City najavljuje nove aktuelne naslove na repertoaru. Program od 23. augusta predvodi nastavak akcionog blockbuster serijala "Bornovo naslijeđe" (Bourne Legacy), koji je proteklog vikenda sa prvog mjesta američke top-liste skinuo film "Vitez tame: povratak" sa zaradom od gotovo 42 miliona dolara. Tu će biti i nova urnebesna komedija Bena Stillera i Vincea Vaughna "Susjedi treće vrste" (The Watch), dok program Art House obogaćuje novo remek-djelo danskog čarobnjaka Larsa von Triera "Melancholia".

Cinema City podsjeća na uslugu Family Day svake srijede, u kojoj uz jedinstvenu cijenu ulaznica od 4 KM za redovne i 6 KM za 3D projekcije porodice i manje grupe posjetitelja mogu dobiti Family Combo Paket (4 proizvoda Coca Cola 0,33 + 2 pakovanja srednjih kokica) po vrlo povoljoj cijeni od 10 KM, kao i na uslugu telefonskih rezervacija ulaznica na već dobro poznati broj telefona 033 567 267 svakim radnim danom od 10 do 13 sati.

Sve informacije o aktuelnim i nadolazećim filmskim naslovima te svim uslugama multiplexa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu www.cinemacity.ba ili putem info telefona 033 567 288.